Vi har taget hul på et nyt år, og i den anledning har vi dykket ned i nogle af de tendenser, der ser ud til at tegne billedet for 2023 inden for marketingverdenen.

Under og efter corona pandemien har mange virksomheder fået øjnene op for den værdi, det kan tilføre at lægge nogle kræfter i digital kommunikation og – markedsføring. Flere tager del i den vedvarende samtale, der foregår online, og som vi kun på det kraftigste kan anbefale at blande sig aktivt og kontinuerligt i. Med digital tilstedeværelse kan en virksomhed øge sit salg, give bedre kundeoplevelser, øge sin loyalitet og styrke sit brand – bare for at nævne nogle af de mange fordele ved digital markedsføring!


Hvilke trends skal man så være særligt opmærksom på i indeværende år, når det kommer til digital markedsføring? Det får du vores bud på her.Video, video – VIDEO


I 2022 udgjorde videoer 82% af alt onlineindhold (kilde: Cisco). Kigger man i spåkuglen for 2023 vil man se, at video stadig kommer til at være en meget dominerende spiller på markedet.


Det kan synes enkelt at lave sin egen video, så længe man har en god telefon med et godt kamera. Sandheden er bare, at det ikke er nok med godt grej. Husk også at tænke på storyboard, underlægningsmusik, undertekster, klipning, længde, kvalitet, format, distribution, GDPR… Tabte du pusten? Fortvivl ej. Vi har stor erfaring med videoproduktion og kan hjælpe jer med hele molevitten!Flygtigt indhold er vejen frem på sociale medier


Vi lever i en tid, hvor onlinebrugere eksponeres for SÅ meget indhold og har SÅ kort tid. Derfor er det sværere end nogensinde før at fange folks opmærksomhed. Stories er eksempler på indholdsformater, som er blevet populære og vil fortsætte med at være det i 2023. Stories er geniale til at sprede et budskab i løbet af ingen tid. Og så er de engagerende og vanedannede på en måde, der gør, at brugeren bare MÅ se en story (kilde: Statista).Flere vil købe produkter gennem sociale medier


Handel på sociale medier er ikke en ny ting, men tendensen vil blive forstærket i 2023. Det sker i takt med, at flere sociale netværk udvikler sig hen imod at blive salgsplatforme. Det kan derfor godt betale sig at afsætte penge i budgettet til at bruge sociale medier som en handelsplatform for din forretning. Vi kan hjælpe dig godt i gang eller optimere det, du allerede gør.Kunstig intelligens og chatbotten ChatGPT vinder frem


Kunstig intelligens når konstant nye højder. Seneste skud på stammen er ChatGPT, som er udviklet af magtspilleren inden for kunstig intelligens, AI. ChatGPT er en prototype på en chatbot, som er specialiseret i dialog. Stil den et spørgsmål, og den vil komme med et svar i form af et længere skriv. Altså kort og godt en kunstig intelligens, der skriver tekster ”som mennesker”.


Der er næppe tvivl om, at AI vil vinde mere og mere indpas i løbet af 2023, og det er også et glimrende redskab i en research-proces. Ikke desto mindre må vi ikke glemme, hvad kommunikation i sin grundform handler om – nemlig at fortælle historier på en sådan måde, så de vækker følelser i modtageren. Malende beskrivelser, der danner billeder i hovedet på modtageren og tager højde for modtageren og platformen – disse elementer tager AI ikke højde for.


Vi håber, I vil give jeres digitale markedsføring den rette opmærksomhed i 2023. Vi står som altid klar til at hjælpe jer og samarbejde med jer, så I kan styrke jeres digitale tilstedeværelse.


Kontakt os allerede i dag >