De fleste brands markedsfører sig på sociale medier for at profilere sig og skabe brand awareness. Men det kan være farligt at begrænse sin markedsføring udelukkende til sociale medier. 

En undersøgelse fra Google estimerer, at en femtedel af alle konti på sociale medier er i risiko for at blive hacket. Når du afgiver kontrollen til en ekstern platform, du ikke selv ejer, mister du styringen og gør dit brand sårbart. 

Eksterne medier kan ændre sig i morgen

Der skal ikke herske tvivl om, at sociale medier kan være enormt effektive som markedsføringskanaler. Men faktum er, at hvis det er dén eller de eneste platforme, du bruger til at brande dit produkt eller din service, sætter du din virksomhed i en sårbar position.

Gør du dig selv afhængig af en ekstern markedsføringsplatform og satser alt på denne, lægger du spillereglerne over i hænderne på andre. Ændrer platformen spilleregler, kan du i værste fald skulle starte helt forfra.

Farligt at spille på én hest

Har du valgt kun at spille på én hest og med det placeret dine tiltrækningsmekanismer på kun en ekstern platform, har du sat dig selv i en skrøbelig position. 

Forestil dig eksempelvis, du er gået all in på markedsføring på Instagram og har bygget hele dit brand op på denne kanal. Klip til, at din virksomhedsprofil bliver hacket med det resultat, du mister alle dine følgere, og/eller alle dine opslag bliver slettet. Hvad stiller du op? Alt er gået tabt. Tilbage er der kun at starte forfra. Kan du se problematikken i at satse udelukkende på én ekstern platform?

Tag kontrollen

Vi anbefaler dig, at du tager kontrollen og bruger de eksterne medier til at understøtte dit brand. Men brug ikke medierne udelukkende til at distribuere dit indhold.

Og hvordan tager du så kontrollen?  

Tag ejerskab over din markedsføring med et website 

Du skal have et website. Kort og godt. Det er her, du skal bruge kræfterne på at tiltrække nye kunder døgnet rundt. Nøjagtigt ligesom, hvis du havde en fysisk forretning. Det er bare lidt sjovere, hvis der kommer besøgende. Sørg for, at dit website tager sig godt ud:

  • Websitet skal være søgemaskineoptimeret.
  • Teksterne skal være optimerede i forhold til konverteringsmekanismer.
  • Layout og design skal være appetitvækkende, nemt at afkode og signalere professionalitet og give en god brugeroplevelse.
  • Ha’ tydelige SoMe-ikoner, så du får skabt forbindelsen til dine eksterne kanaler.
  • Lad dine kontaktoplysninger stå tydeligt frem.

Husk, at du og kun du ejer dit website! Du er nemlig den eneste i hele verden, der har domænet til lige netop dit website.  

Skal vi hjælpe dig videre med at tage ejerskab over dit eget brand og opbygge din identitet udadtil, så den passer til din strategi?


Kontakt os allerede i dag >