Vil du gerne vide, hvor stor værdi dine digitale annoncer skaber for din forretning? Du ved sikkert allerede, at det er muligt at måle, hvor mange konverteringer og online salg dine annoncer fører til, men vidste du også, at det faktisk er muligt at måle, om din Facebook- og Google-annoncering generer besøgende til dine fysiske butikker?


Mål den reelle værdi af din kampagne
Med annoncemålsætningen Forretningstrafik, som det hedder på Facebook, og Google Store Visits er det muligt at få indblik i forbindelsen mellem dine kunders online- og offlineshopping. Via GPS-signalet i kundens mobiltelefon kan Facebook og Google måle antallet af personer, der besøger dine butikker, efter de har klikket på din digitale annonce. Facebook og Google holder dermed øje med, hvilke brugere, der klikker på din annonce og efterfølgende besøger en af dine butikker, hvilket kræver, at du registrerer dine butikkers lokation på Facebook og Google My Business. Facebook tracker brugernes lokation via Facebook app’en og Google tracker brugere, som er logget ind på deres Google-konto via fx Android, YouTube eller G-mail.

På denne måde kan du måle den reelle værdi af din digitale kampagne og opnå flere besøgende i dine fysiske forretninger og booste salget.


Nå ud til personer i området
Hvis du gerne vil nå ud til folk, der befinder sig i nærheden af en af dine forretninger, kan du bruge målsætningen Forretningstrafik til at oprette brugerdefinerede annoncer for hver af dine forretninger, så du kan levere annoncer til personer i nærheden af disse. Brugeren vil dermed modtage oplysninger om den forretningslokation, der er tættest på dem – for eksempel rutevejledning, telefonnummer og åbningstider.


Målret efter forretningsbesøg
På baggrund af data om de besøgende i butikken kan du fremadrettet optimere din annoncering mod personer, der er mest tilbøjelig til at besøge en fysisk forretningslokation. Algoritmen for forretningstrafik kan målrettes mod disse brugere, og denne strategi er derfor ideel til loyalitets- og retargeting kampagner.


Kan man stole på det?
Spørgsmålet om, hvorvidt man kan stole på, at de målte butiksbesøg finder sted på grund af den digitale annoncering, melder sig. Hvordan kan man vide, at kunderne ikke ville have besøgt butikken, uanset om de klikkede på annoncen eller ej? Det korte svar er, at det kan man selvfølgelig heller ikke være sikker på. Men Google har dog lavet en række tiltag for at sikre, at dataene bliver så præcise som muligt. For det første sender Google digitale spørgeskemaer ud, hvor brugerne kan svare på, om de har været i en given butik for nylig. Derudover validerer de målingen med wifi-triangulering, og de giver dig først adgang til dataene, når stikprøven når op på en vis størrelse. Der medregnes ikke personer, der kun opholder sig i butikken mellem 1-20 sekunder og heller ikke personer, der opholder sig på lokationen i meget lang tid, da det antages, at de formodentligt arbejder i forretningen.


Forbehold
For at kunne bruge målsætningen Forretningstrafik og Google Store Visits kræver det, at du har flere forretningslokationer, som er registreret på henholdsvis Facebook og Google My Business. En forretning betyder et fysisk forretningssted, for eksempel en butik, en restaurant, en forhandler, et træningscenter eller en salon.


Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at generere forretningstrafik, så kontakt os her >