Med mere end to milliarder daglige videovisninger er YouTube den næststørste søgemaskine efter Google. Derfor er det lige så vigtigt, at dine videoer på YouTube er optimeret SEO-mæssigt som din hjemmeside. Det gælder for i øvrigt alt det onlineindhold, du vil have rangeret højt i søgeresultaterne.

Den rette SEO-optimering på YouTube kan også give dig visninger på Google, da videoerne fra YouTube er direkte integreret i de organiske søgeresultater.

Sådan SEO-optimerer du dine videoer på YouTube:

  1. 1. Titel på dine videoer

Videoens titel er det første, som brugeren ser, når de scroller gennem listen af videoer. Derfor skal du sørge for, at titlen er skåret ind til benet og indeholder relevante søgeord. YouTube bruger videoens titel til at matche videoer ud fra den givne titel.

  1. 2. Beskrivelse 

I beskrivelsen skal du fortælle, hvad videoen handler om. Her er det igen vigtigt, at du bruger relevante søgeord. Det vil også være en fordel at nævne relaterede søgeord og synonymer, da det øger chancen for matching.

  1. 3. Miniaturebillede

Upload et tilpasset miniaturebillede. Billedet bruges til din videos links og er med til at skabe blikfang. Billedet skal hænge sammen med videoens indhold, men det skal også få videoen til at træde frem blandt dine konkurrenters videoer. Derudover kan det også være en fordel, at det er i tråd med din virksomheds visuelle identitet, da det skaber genkendelighed.

  1. 4. Tags

Tags er beskrivende søgeord, som du kan tilføje til din video. Tags kan være brugbare, hvis indholdet af din video ofte bliver stavet forkert, men udover dette, har tags ikke så stor en betydning, som de tidligere har haft.

  1. 5. Undertekster

I YouTube Studio er det muligt at lave undertekster på dine videoer. Det kan blandt andet være en fordel, fordi rigtig mange i dag ser videoer uden lyd. Derudover bruger YouTube også underteksterne til at matche videoen til forskellige søgninger, hvorfor det også kan hjælpe din video med at blive rangeret højere i organiske søgninger.

Skal vi give en hånd med?

Vi har hjulpet flere af vores kunder med at optimere deres YouTube-kanal SEO-mæssigt, og derfor kan vi også hjælpe dig! Vi hjælper også gerne med indholdet til din virksomheds YouTube-kanal.

Kontakt os allerede i dag >