De fleste bruger deres mobileenheder til at tjekke sociale medier, herunder Facebook og Instagram. Derfor er det en god idé at tænke i mobilvenlige annoncevideoer for at følge udviklingen og øge kendskabet til dit brand.


Meta er netop kommet med fem anbefalinger, som kan styrke dine videoannoncer, så du har større sandsynlighed for at fange folks opmærksomhed. Ved at følge disse anbefalede fremgangsmåder til mobilvenligt indhold kan du få dine annoncer ud til en bredere målgruppe samt øge din kampagnes interaktion.

1. Begræns videoer til 15 sekunder eller mindre
Er videoerne kortere end 15 sekunder eller kortere endnu, så er folk i højere grad tilbøjelige til at se dem til ende. Disse videoer er også kvalificerede til flere placeringer på eksempelvis Facebook og Instagram i Stories og Reels.

2. Opret lodrette videoer
Ved at gøre brug af mobilvenligt billedformat optages der mere plads på mobilskærmen. Samtidig er der større sandsynlighed for at fange brugernes opmærksomhed. Ydermere henviser Meta til en analyse af 35 undersøgelser, som har vist, at kampagner med mobillodrette annonceindhold oplever dobbelt så stor stigning i brand awareness sammenlignet med annoncer, som ikke er blevet optimeret med de rette formater. Brug billedformatet 4:5 til feedet og 9:16 til Stories og Reels.

3. Fang opmærksomheden inden de første 3 sekunder
Dit vigtigste budskab bør fremhæves inden for de første 3 sekunder. Har du fx. et nyt produkt eller et særligt tilbud, bør du fremhæve det som det første. Derudover er det essentielt, at du også inkludere dit logo eller virksomhedsnavn, så folk har nemmere ved at huske din virksomhed.

4. Design til visning uden lyd
Mange har lyden slået fra, når de browser på deres telefoner. Derfor skal dit budskab være nemt at forstå uden lyd. Brug tekster eller undertekster og brug lyd som en understøttende tilføjelse til dine Stories eller Reels.

5. Opdater dine eksisterende videoer
Du kan genanvende dine eksisterende billeder eller videoer og spar tid og omkostninger. Har du i forvejen nogle effektive videoer, som kan bruges til videoannoncer eller kampagner, kan du opdatere dem til mobilen ved hjælp af det gratis hjælpeværktøj: Kreativt Center >


Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at optimere dine mobilvenlige annoncer til din virksomhed, så er du velkommen til at kontakte os. Vi kan hjælpe dig med den rette tilpasning, så din virksomhed har større mulighed for at fange folks opmærksomhed på Instagram og Facebook.

Kontakt os allerede i dag >