Nyhedsbreve er en smart og effektiv måde for virksomheder at kommunikere med deres målgruppe på – hvis man vel at mærke går strategisk og systematisk til værks.


Uanset, om du er en start-up, en etableret virksomhed eller en nonprofitorganisation, kan et godt udformet nyhedsbrev bidrage til at opbygge loyalitet, holde målgruppen til ilden og forbedre kundeforståelsen og med det; forhåbentlig også virksomhedens vækst!

I det følgende har vi samlet nogle pointer, du med fordel kan bruge, hvis du ønsker at tage dit nyhedsbrev til next level (vi hjælper også gerne med det!).

Identificer mål og publikum


Før du begynder at udvikle dit nyhedsbrev, skal du definere dine mål og identificere din målgruppe. Spørg dig selv, hvad du ønsker at opnå med nyhedsbrevet? Er det at informere, engagere eller sælge? Når du kender dine mål og din målgruppe, kan du målrette indholdet og skabe mere relevante og interessante nyhedsbreve.

Skab en god indholdsstrategi


For at holde dine læseres interesse, skal du have en god indholdsstrategi. Husk på, at mange modtager enormt mange nyhedsmails, så dit skulle nødigt drukne i mængden! Derfor skal du have en god indholdsstrategi, som indebærer, at du varierer dine emner og præsenterer dit indhold på en appetitvækkende og indsigtsfuld måde. Inkludér fx artikler, produktanmeldelser, tips og tricks, interviews, begivenheder og andre relevante og spændende oplysninger.

Gør dit nyhedsbrev personligt


Brug personalisering til at gøre dine nyhedsbreve mere vedkommende for dine abonnenter. Du kan fx indsætte modtagerens navn i nyhedsbrevet og bruge data til at tilpasse indholdet, hvilket du gør ved at analysere på tidligere interaktioner med dit websted eller dine produkter.

Optimer til mobilenheder


Da mange læser e-mails på en mobilenhed, er det vigtigt at sikre, at dit nyhedsbrev er responsivt og letlæseligt på både små og store skærme. Undgå fx store billeder, som tager lang tid at indlæse og sørg for, at knapper og links er nemme at trykke på.

Hold nyhedsbrevet kort og præcist


De fleste mennesker har travlt, så hold dit nyhedsbrev kort og præcist. Giv et kort resumé af hver artikel eller nyhed og indsæt links til dit websted, hvor man kan læse mere, hvis man er interesseret. Det kan også være relevant for dig at holde øje med, hvor dine abonnenter klikker, når du skal analysere på effekten af dit nyhedsbrev.

Vær konsekvent


Udgiv dine nyhedsbreve regelmæssigt. Dine abonnenter vil sætte pris på at vide, hvornår de kan forvente at modtage dine opdateringer. Vær desuden konsekvent med den grafiske linje i dine nyhedsbreve, så den er tro mod dit brand og understøtter det. Det er også en fordel, at brugerne nemt kan afkode, at du er afsender på det.

Overvåg resultaterne


Brug analyseværktøjer til at spore, hvordan dine nyhedsbreve præsterer. Overvåg klikfrekvenser og afmeldinger for at forstå, hvad der fungerer godt, og hvad der skal forbedres. Brug disse data til at finjustere din indholdsstrategi og til at optimere dine nyhedsbreve fremadrettet. Arbejdet med nyhedsbreve er en evigt on-going proces, som ikke kan sættes på autopilot!

Respekter privatliv og GDPR


Sørg altid for at overholde gældende love og reguleringer omkring databeskyttelse, især GDPR. Få altid samtykke fra dine abonnenter, før du sender dem nyhedsbreve og giv dem mulighed for nemt at afmelde sig, hvis de ønsker det.

Test og eksperimentér


Lad dig ikke nøjes med status quo. Test forskellige overskrifter, indholdsformater, tidspunkter for udsendelse og andre elementer for at forbedre din nyhedsbrevskampagne. Når du eksperimenterer, finder du ud af, hvad der engagerer dine modtagere.

Ved at følge disse råd kan du opbygge en effektiv nyhedsbrevsstrategi, der vil styrke dit forhold til dine kunder og øge succesen for din virksomhed. Og husk så, at nyhedsbreve er en langsigtet investering, så hold fokus på kvalitet og kundetilfredshed for at opnå langvarig succes.

Skal vi hjælpe din virksomhed godt i gang eller videre med jeres nyhedsbrev? Så kontakt os i dag og hør nærmere om, hvad vi kan tilbyde >