Sociale medier er gode kanaler til at udbrede dit indhold, skabe brand awareness og interagere med din målgruppe. Hvis du allerede er godt i gang med at bruge sociale medier, har du nok bemærket, at nogle opslag får masser af likes, kommentarer, delinger og eksponeringer, imens andre dør stille hen uden det store engagement. Indholdet og budskabet spiller selvsagt en væsentlig rolle, men tidspunktet, du vælger at poste dit opslag, har faktisk også en betydning.


Du har netop skrevet en god tekst til et opslag og fundet det helt rette billede til dit næste SoMe-opslag. Eller også har du lige optaget en knaldgod video, du ønsker at dele med alle dine følgere. Men skal du poste med det samme, eller skal du vente? Det kan være svært at gætte sig frem til det rette tidspunkt, men på baggrund af store mængder data, er det muligt at fastslå, hvornår der statistisk set er størst sandsynlighed for, at dit opslag bliver set og får interaktion.

Instagram
Instagram har udviklet sig meget, siden mediet blev lanceret. App’en har i dag næsten 2 milliarder månedlige aktive brugere. Den er ikke bare en platform, hvor man deler billeder, men i lige så høj grad videoer, reels, live steams osv. Derudover er Instagram i dag også et medie til at indgå partnerskaber med andre brands, ligesom platformen kan bruges til at generere indtægter gennem e-handelsmulighederne. I Danmark er det cirka 30 procent af befolkningen, som bruger Instagram dagligt eller næsten hver tredje person over 12 år.

Ligesom med andre algoritmer er Instagram-algoritmen uforudsigelig. For at få succes med opslag, anbefales det dog, at man poster kontinuerligt, og at ens opslag er af høj kvalitet, som engagerer og underholder følgerne. De bedste tidspunkter at poste på Instagram i hverdagene er omkring frokostpausen (11.00-13.00) og igen omkring kl. 17.00. Instagram er nemlig et medie, mange vælger at ty til, når de har en pause.

Facebook
Facebook er stadig den mest anvendte platform at markedsføre sig på og står globalt for 90% af al markedsføring! Med mere end 2 milliarder aktive brugere er Facebook fortsat verdens største sociale platform. 77% af danskerne bruger Facebook. Det betyder, at du har enormt gode muligheder for at ramme din målgruppe gennem annoncering eller organiske opslag. Laver du organiske opslag, er det bedste tidspunkt at poste på Facebook mellem kl. 12.00 og 16.00 - og især fra onsdag til fredag. Om fredagen er brugerne mere tilbøjelige til at interagere med og kommentere på indhold. 


LinkedIn
LinkedIn egner sig bedst til meningsfuldt indhold, der skaber værdi for modtageren. Da LinkedIn er et professionelt netværk med fokus på karriere og business er engagementet på LinkedIn højest i hverdagene. LinkedIn er også en platform til professionelle indhold og advocacy. Der er over 900 millioner medlemmer i mere end 200 lande og regioner på LinkedIn! De bedste tidspunkter at poste på LinkedIn er enten tidligt om morgenen (kl. 08.00), ved frokosttid (kl. 12.00) og i de sene eftermiddagstimer (kl. 17.00-18.00). De bedste dage at dele indlæg på er tirsdag, onsdag og torsdag, da mandag ofte går med at tjekke ind og planlægge ugen og fredag med at få de sidste opgaver klaret.

Du kender din målgruppe bedst
Husk på, at ovennævnte tidspunkter er beregnet ud fra store datamængder fra flere forskellige brancher og markeder. Det er med andre ord ikke den endegyldige opskrift på, hvad der passer bedst for netop din virksomhed. Forskellige målgrupper anvender medierne på forskellige måder – så brug tiderne som en inspiration, hvis du ikke synes, dine opslag får nok opmærksomhed, men stol mere på dine egne erfaringer og tilpas efter, hvad der virker for netop dig og din målgruppe.


Skal vi hjælpe dig med at time dine SoMe-opslag, så du opnår størst muligt engagement? Så kontakt os her >