Sociale medier som blandt andet Facebook, Instagram og LinkedIn er gode kanaler til at udbrede dit indhold, skabe brand awareness og interagere med din målgruppe. Hvis du allerede er godt i gang med at bruge sociale medier, har du nok bemærket, at nogle opslag får masser af likes, kommentarer og delinger, mens andre dør stille hen uden det store engagement. Indholdet og budskabet spiller selvsagt en væsentlig rolle, men tidspunktet, du vælger at poste dit opslag, har faktisk også en betydning.


Du har netop skrevet en god opslagstekst og fundet det helt rette billede til dit næste SoMe-opslag. Eller også har du lige optaget en knaldgod video, du ønsker at dele med alle dine følgere – men skal du poste med det samme, eller skal du vente? Det kan være svært at gætte sig frem til det rette tidspunkt, men på baggrund af store mængder data, er det muligt at udregne, hvornår der statistisk set er størst chance for, at dit opslag bliver set og interageret med.

Instagram
Instagram er beregnet til brug på mobilen og over 1,2 millioner danskere bruger appen dagligt. Ifølge Instagram følger mere end 80 % af alle brugere minimum én virksomhedsprofil, og selvom tallene viser, at flest logger ind uden for arbejdstiden, er klikraten for B2B-virksomheder faktisk højest mellem kl. 9 og kl. 16 på hverdage. Før kl. 6 og efter kl. 21 er engagementet lavest.

De aller bedste tidspunkter at poste på Instagram er mandag, tirsdag og fredag kl. 11 og torsdag kl. 14. Corona-situationen har ændret på mange vaner, og her er ingen undtagelse. Tidligere så vi nemlig det højeste engagement onsdag kl. 10 og fredag kl. 10-11, men det har altså forandret sig det sidste halve års tid. Søndag er den dag med lavest engagement.

Facebook
Facebook er stadig det største sociale medie i Danmark. 81 % af danskerne bruger Facebook dagligt, og modsat Instagram er Facebook et medie, der både bruges på computer og mobilenheder – og både i og uden for arbejdstiden. De fleste virksomheder bruger også Facebook aktivt. Globalt set har 93 % af alle marketingansatte arbejdet med virksomhedens facebookprofil. Det bliver dog sværere og sværere at skabe synlighed med organiske facebookaktiviteter, hvorfor mediets annonceomsætning stiger år for år. Men hvis du poster på de rette tidspunkter, kan du med lidt held alligevel ramme din målgruppe med organiske opslag. De bedste tidspunkter at poste på Facebook er mandag, onsdag og fredag fra kl. 10-11. I hverdagene efter kl. 17 og i weekenderne er engagementet lavest.


LinkedIn
LinkedIn er et mere professionelt medie med fokus på karriere og business, der i høj grad henvender sig til et B2B-publikum. Det afspejles også i engagementsniveauet, og statistikkerne viser, at brugerne ikke er glade for at like, kommentere og dele virksomhedernes opslag på LinkedIn. Derfor er LinkedIn bedst egnet til meningsfuldt indhold, der skaber værdi for modtageren.

Tidspunkterne, du vælger at poste på, er også meget afgørende her og afviger faktisk en del fra Facebook og Instagram. De bedste tider på LinkedIn er onsdag kl. 15, torsdag kl. 9-10 og fredag kl. 11-12. Det laveste engagement ses dog ikke overraskende også i weekenderne.

Du kender din målgruppe bedst
Husk på at ovennævnte tidspunkter er beregnet ud fra store datamængder fra flere forskellige brancher og markeder. Det er med andre ord ikke den endegyldige opskrift på, hvad der passer bedst for netop dig. Forskellige målgrupper anvender medierne på forskellige måder – så brug tiderne som en inspiration, hvis du ikke synes, dine opslag får nok opmærksomhed, men stol mere på dine egne erfaringer og tilpas efter, hvad der virker for netop dig og din målgruppe.


Skal vi hjælpe dig med at time dine SoMe-opslag, så du opnår størst mulig engagement, så kontakt os her >