Du har utvivlsomt hørt om TikTok. En social medieplatform, hvis popularitet bare vokser og vokser. Men hvordan kan du drage fordel af populariteten i din markedsføring?

Vi har dykket ned i, hvordan det står til med TikTok, og hvad der taler for at bruge platformen som markedsføringskanal for virksomheder.


Andelen af brugere på TikTok er eksploderet

TikTok har på kort tid etableret sig som en af de største sociale medieplatforme i verden. Populariteten fortsætter med at stige i takt med, at flere og flere brugere slutter sig til platformen. Det gør TikTok til en potentiel markedsføringskanal for virksomheder, der ønsker at nå ud til et yngre publikum og udnytte platformens voksende brugerbase til at øge deres brandbevidsthed og salg.

Ifølge ”Medieudviklingen 2022” af DR Medieforskning har TikTok oplevet en eksplosiv vækst i antallet af brugere – ogærligt blandt den yngre generation. I 2019 brugte kun 3% af de 15-24-årige TikTok. I 2022 var tallet steget til 41%. Globalt set havde TikTok 55 millioner brugere i 2018. I 2022 er tallet steget til 1,4 milliarder brugere. Tallene lyver ikke, og vi kommer ikke uden om, at TikTok spiller en større og større rolle i dagens sociale medielandskab.


TikTok udfordrer Google som kilde til information blandt unge

TikTok er ikke kun en underholdningsplatform, men også en platform, hvor brugerne kan finde svar på spørgsmål. I dag er TikTok en direkte konkurrent til Google, når unge søger svar på spørgsmål. Virksomheder kan derfor med fordel kigge ind i at udnytte TikTok som kanal til at tilbyde information og oplysninger om produkter og tjenester, der henvender sig til unge. 


Bred aldersgruppe og købestærkt segment

En anden fordel ved TikTok er, at platformen har en bred vifte af brugere i forskellige aldersgrupper, herunder også mange købestærke brugere! Ifølge undersøgelser er over 70% af TikToks brugere i USA mellem 20-50+ år gamle. Flere spår, at det samme vil ske i Danmark, når platformen for alvor slår igennem på markedet herhjemme. Det vil også bidrage til at gøre TikTok til en attraktiv markedsføringskanal for de virksomheder, der ønsker at nå ud til en bred vifte af potentielle kunder. 


Auktionsbaseret annonceplatform med potentiale for effektiv markedsføring

TikTok har en annonceplatform, der minder om Facebooks annonceplatform, hvor man betaler for eksponeringer og klik. TikToks annonceplatform består af et Business Center og en TikTok Ads Manager. Business-centret hjælper med at holde overblik over tilknyttede brugere og ad-konti. TikTok Ads Manager er derimod stedet, hvor man opretter sine kampagner og annoncesæt og kan følge med i, hvordan annoncerne performer.

Annoncering på TikTok er auktionsbaseret, og som annoncør kæmper man mod andre annoncører om annoncepladsen. Det er derfor vigtigt at have en veldefineret målgruppe og en god forståelse for brugerne for at opnå den ønskede effekt. Det gælder også i forhold til at udnytte platformens potentiale som effektiv markedsføringskanal. 


TikTok-brugerne stiller krav til indholdet

TikTok har således et enormt potentiale som markedsføringskanal. Især for virksomheder, der ønsker at nå ud til en yngre målgruppe. Men vær opmærksom på, at TikTok-brugerne forventer indhold, der er underholdende, informativt, autentisk og kreativt, og at det er vigtigt at bruge de rette hashtags.

Er du klar til at erobre TikTok og skabe indhold, der kan engagere og konvertere din målgruppe?
Kontakt os i dag for en uforpligtende dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig i gang! 


Kontakt os allerede i dag >