Undersøgelser viser, at virksomheder i stigende grad ønsker at prioritere tid og ressourcer til at forbedre deres brug af data. Særligt ønsker mange virksomheder at effektivisere deres målgruppesegmentering og opnå bedre forbrugerindsigter. Kan du nikke genkendende til disse ønsker? Vi kan hjælpe dig med at indfri dem!


Ikke kun B2C
At marketing kun er vigtig for B2C virksomheder, er helt misforstået. Selvom B2B virksomheder ikke i samme grad har fokus på slutbrugeren, er det stadig vigtigt at kommunikere på bedst mulig måde til sin modtager. B2B-købere opfører sig i dag stort set på samme måde som B2C-forbrugere, og de forventer samme købsoplevelse og serviceniveau. 80 % af B2B-købsbeslutningerne er i dag baseret på købsoplevelsen, og kun 20 % er baseret på prisen eller det aktuelle tilbud. Ofte er der dog flere personer involveret i beslutningen, når det gælder B2B, så vær ekstra opmærksom på at få kommunikeret til både primære og sekundære målgrupper.


Forstå din målgruppe
Målgruppeforståelse og forbrugerindsigter er alfa og omega, hvis du vil have succes med din markedsføring. Jo bedre du forstår forbrugerne og deres behov, des bedre kan du ramme plet med din kommunikation både hvad angår budskab, platform og kontekst. Desuden kan du reducere antallet af spildkontakter og undgå at betale for eksponeringer til personer, der ikke er interesseret i dit produkt.

Der findes allerede mange smarte måder, hvorpå du kan segmentere din markedsføring blandt andet med kopimålgrupper og Google Custom Intent, hvor du kan ramme personer, der tidligere har besøgt udvalgte websites. Og der bliver hele tiden udviklet nye metoder til at målrette forbrugere ud fra data, så det er vigtigt at holde sig opdateret, hvis man vil have mest muligt ud af sine data.


Udnyt vores ekspertviden
Vi ved, det kan være svært at finde tid til det hele. Det kan både være komplekst og tidskrævende at dykke ned i sine data og få det analyseret tilstrækkeligt til, at det faktisk er brugbart som grundlag for strategiske beslutninger. Men det er vigtigt! Og her kan vi hjælpe. Vi har både tiden og kompetencerne, så tøv ikke med at bruge os som strategiske samarbejdspartnere, der kan se situationen med nye øjne og give inspiration til tiltag og forbedringer.

For én ting er at forså din data – noget andet er at få det optimale udbytte heraf. Der kommer mere og mere fokus på dataetik, så det gælder om at bruge dataene rigtigt og finde den rette balance i dataudnyttelse og beskyttelse af privatliv. Vi kan bidrage med ekspertviden og rådgivning inden for analyse af data til brug i din markedsføring.


Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at udnytte dine data, så kontakt os her >