Hvem havde troet, at 2020 skulle blive året, hvor webinaret for alvor slog igennem? Antallet af udbudte og afholdte webinarer er eksploderet de seneste seks måneder, og flere og flere brancher giver sig i kast med ”det nye” format. Omstændighederne har selvsagt spillet ind på den voldsomme stigning, da corona har sat en stopper for rigtig mange fysiske events, men der er endnu en god grund til, at så mange tyr til webinaret – Det virker! Og det er faktisk slet ikke så svært.


Hvorfor afholde webinarer?
Webinarer bør være en væsentlig del af din content marketing strategi. Det et en god anledning til at få skabt noget spændende indhold og dele ud af din ekspertviden. Måske kan du ikke se effekten efter et enkelt webinar, men på sigt kan det sagtens betale sig, da det opbygger en høj grad af troværdighed, og samtidig får du udbredt dit brandkendskab.

Ved at afholde webinarer skaber du flere leads og højere engagement hos modtagerne end med det meste andet digitale indhold som for eksempel white papers, men det kræver mindre af folk end fysiske events. Webinarer er derfor en god middelvej. Du tillokker med garanti et bredere segment end dem, der ville sætte tid og ressourcer af til at møde op til et fysisk event. Desuden kræver det sandsynligvis også mindre af dig selv i forhold til at afholde fysiske events – så snart du lige får det ind under huden (og når teknikken spiller).

Hvordan skiller du dig ud?
I takt med at populariteten stiger, udvider udbuddet af webinarer sig også. Det stiller krav til indholdet, der bliver nødt til at være af en vis kvalitet, så modtageren gider sætte tid af til at lytte til dig. Derfor er det vigtigt, at du gør dig tanker om, hvordan du kan skille dig ud og få præsenteret noget unikt data, som modtageren ikke bare kan finde andre steder på nettet. Det kan for eksempel være cases fra din virksomhed eller resultater af undersøgelser, I selv har lavet. Derudover er det en god idé at komme med konkrete tips og kommunikere på et operationelt niveau, så modtagerne forstår præcis, hvad de skal gøre, og så de oplever, at de får noget konstruktivt ud af webinaret.

Alt afhængig af din branche kan det også være, du kan skille dig ud ved at tilbyde webinarer inden for mere nicheprægede emner og på den måde skabe mere værdi til en mindre målgruppe.

Best practice
Webinarer kan afholdes på mange forskellige måder. Anbefalingen herfra er at være mere end én til at præsentere, så I kan ping-ponge mellem hinanden. Desuden er det vigtigt at finde en god balance mellem at præsentere, imens I viser noget på skærmen, og indgå i dialog med hinanden og med deltagerne. For meget af det ene eller det andet kan hurtigt resultere i, at modtagerne mister interessen. Dét, der vises på skærmen, skal også være gennemtænkt. Sørg for at dine slides er indbydende og inspirerende, og at de underbygger det, du taler om. Generelt er det bedst ikke at have for teksttunge slides. Sæt teksten op i punktform og vis mange modeller og billeder.

Sørg også for at have styr på teknikken. En god internetforbindelse er altafgørende for et vellykket webinar – brug gerne et kabel frem for wifi, så forbindelsen er så stabil som mulig. Det er også værd at investere i en ordentlig mikrofon og er godt webcam, så både billed- og lydkvalitet bliver helt optimal. Under webinaret kan I med fordel have en ekstra mand til at styre teknikken og holde øje med chatten, så I ikke overser vigtige beskeder fra deltagerne.

Checkliste


Hvordan skaber det værdi for dig?
Selvom webinarer oftest er gratis at deltage i, betyder det ikke, at det er spild af kræfter og ressourcer for dig at afholde. Hvis du er god til at få udbredt budskabet om webinaret, er der stor sandsynlighed for, at du når ud til en ny og bredere målgruppe end dine eksisterende kunder. På den måde kan du opsamle nye mailadresser til din mailingliste. Du skal blot gøre opmærksom på, at man ved tilmelding til webinaret også tilmelder sig jeres nyhedsbrev. Efter webinaret kan du sende en opfølgende mail til alle deltagerne og evt. linke til en skærmoptagelse, som du har lagt på dit website, så de personer, der ikke mødte op til webinaret, stadig har muglighed for at få se det igennem. Således får du skabt endnu et touch-point, og du får printet dig ind i modtagernes bevidsthed.

Endnu et trick, du kan anvende, er at finde alle deltagerne på LinkedIn efter webinaret. Anmod om at oprette forbindelse og inviter dem til at følge jeres virksomhedsside. Sådan kan I udvide jeres netværk og skabe flere forbindelser til personer, der allerede har vist interesse for jer.


Skal vi hjælpe dig med at planlægge og afholde webinarer, der skaber værdi, så kontakt os her >