Fra september vil du miste 55-60% af dine data på din e-mail marketing

Fra september vil du miste 55-60% af dine data på din e-mail marketing

Apple gør det igen vanskeligere for virksomheder at indsamle data om deres brugere og kunder. Til september lancerer den amerikanske Tech virksomhed iOS15. En opdatering, som sikrer større datasikkerhed blandt Apple-brugere. Denne gang inden for e-mail marketing. 

Mange virksomheder sender jævnligt nyhedsbreve ud og indsamler værdifulde data om modtagerne, som bruges til at målrette markedsføringen. Med den nye iOS15-opdatering vil virksomheder ikke længere have samme adgang til data på de brugere, der åbner en mail på en Apple-enhed. Dermed går virksomheder på globalt såvel som nationalt plan glip af dyrebare data inden for e-mail marketing. 47% af alle åbninger af nyhedsbreve på verdensplan foregår nemlig på en Apple-enhed. For Danmark lyder tallet på omkring 55-60% (kilde: Obsidian).

Tre store forandringer påvirker e-mail marketing

Den første store konsekvens af opdateringen er, at tracking af pixels på e-mails automatisk bliver blokeret. Det betyder, at man ikke længere kan måle åbningsraten på dem, der indlæser e-mailen på en Apple-enhed. Virksomheder bør derfor indstille sig på en væsentligt lavere åbningsrate på deres nyhedsmails.

Den anden store forandring, der følger med opdateringen, er, at Apple-brugerens IP-adresse bliver blokeret. Det kommer især til at ramme B2C-virksomheder, som får vanskeligt ved at binde kunderejsen sammen, da det ikke bliver muligt at spore kunden, der sidder på en Apple-enhed.

Den tredje konsekvens går under betegnelsen ”Hide My E-mail”. En ny funktion fra Apple, som dækker over, at når brugeren skriver sig op til et nyhedsbrev, tilbyder Apple at lave en anden mailadresse til brugeren. Det betyder, at virksomheden ikke længere kan se, hvem de sender mailen til. Det giver også udfordringer for B2C-virksomheder, der driver webshops, og som ikke vil kunne binde et køb op på en specifik bruger og måle omsætningen ved at sammenligne e-mails, hvis disse gemmer sig bag en mailadresse, som er genereret af Apple.

Tre gode råd til e-mail marketing fremadrettet

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Apples fokus på datasikkerhed gør det en del sværere at lave e-mail marketing. Men de råd, der pt. er værd at skrive sig bag øret, lyder som følger:

  • Lav link til en landingsside i dit nyhedsbrev og hold øje med klikraten. Det kan være en indikator på åbningsraten, som hidtil har været en KPI for mange virksomheder. Får du konverteret din bruger gennem et klik til din egen landingsside, kan du indhente vigtige data om brugeren.
  • Udform mailen, så dine brugere kan interagere med den. Spørg dem om noget og opfordre dem til at svare tilbage på din mail. Hvis du kan få dine brugere til at interagere med din mail, giver det foruden en bedre måling et højt engagement. Og det sender positive signaler til din e-mail serviceudbyder, hvilket minimerer risikoen for, at din mail ryger i spamfilteret hos dine brugere fremadrettet.
  • Hold et vågent øje med antallet af afmeldinger af dit nyhedsbrev. Dette kan også være en indikator på åbningsraten. Om end det selvfølgelig ikke giver det fulde billede.

Har du brug for råd eller sparring, står vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig med e-mail marketing, eller hvad du måtte have behov for. 

Kontakt os allerede i dag >