Reklamebureau, tryksager, brochurer, branding, websites

Er din hjemmeside blevet ramt af Google’s opdatering?


I juni kom Google med en større opdatering af deres søgemaskinealgoritme. Den har haft stor indflydelse på de organiske søgninger — de søgeresultater, der bliver vist gratis på Google, og derfor har opdateringen indflydelse på din SEO.


Ikke bare én men to opdateringer
For et par måneder siden ændrede Google i den organiske ranking for finansielle sider og sider relateret til sundhed, herunder også sider inden for kosttilskud, søvn osv.. De finansielle sider dækker blandt andet over sider omhandlende privatøkonomi og finansielle tilbud. I sidste måned kom Google med endnu en opdatering, Juni Core Update, som man endnu ikke kender hele omfanget af.


En udfordring for e-commerce
Med de to opdateringer er der blevet vendt op og ned på søgeresultaterne inden for kategorisider og informationssider. Kategorisider på e-commerce websites er blevet presset ned, og informationssider er blevet rykket op i søgninger.

Ifølge Google bliver informationssiderne nu ranket højst, fordi de går ud fra, at du er mere interesseret i information om det, du søger på, fremfor selve produktet.

Det giver en udfordring for e-commerce sites, fordi det bliver svært at få kategorisider til at ranke. Det presser e-commerce sites til at bruge et højere budget på Google Ads (AdWords) og Google Shopping annoncering for at udligne det tabte på organisk søgning.


Hvad har det med mig at gøre?
Hvis din forretning ikke er inden for de to områder, finans og sundhed, er dit website i denne omgang sandsynligvis ikke ramt af opdateringen. Men det er blot et spørgsmål om tid, før Google udbreder ændringen i rankingen til flere brancher.

Derfor er det vigtigt, at din SEO hele tiden bliver opdateret, og at der bliver taget hensyn til Google’s konstante ændringer.


Hvad kan vi gøre for dig?
For at kunne promovere websites effektivt online er det vigtigt at holde sig ajour med, hvad søgemaskiner lægger størst vægt på, og sørge for, at websitet afspejler det.

SEO-arbejdet bliver aldrig færdigt. Google udvikler sig og ændrer ofte vilkårene for høj ranking, ligesom brugerne kan ændre adfærd, hvilket man må tilpasse sin SEO efter.

Vi kan hjælpe dig med at skabe overblik over, hvordan ændringerne påvirker dit website, og hvad vi skal gøre for fortsat at tiltrække gratis organisk trafik.

Har du brug for hjælp, eller vil du høre mere, så kontakt os her >