Juli 2023: Google Analytics er lovligt igen. Læs mere i teksten her >

Som du sikkert har læst i nyhederne, har Datatilsynet officielt erklæret Google Analytics ulovligt. Problemet er, ifølge myndighederne, at data fra Google Analytics bliver overført til USA. Det er ulovligt og bryder med GDPR-reglerne. Hvad betyder det for dig?

“Hvis man bruger Google Analytics, skal man lægge en plan for at lovliggøre sin brug ved at træffe supplerende foranstaltninger,” skriver Datatilsynet i pressemeddelelsen. 


Stort set alle virksomheder anvender Google Analytics og skal nu finde ud af, hvordan brugen heraf skal foregå fremadrettet.


Reglen træder i kraft med det samme, men Datatilsynet har meldt ud, at de ikke har mulighed for eller kapacitet til at håndhæve loven på nuværende tidspunkt. Det vil sige, at inden udgangen af året skal vi have fundet en løsning på brugen af Google Analytics.


Det har dog ikke betydning for, at vi fortsat skal opdatere til næste version af Google Analytics, GA4. Du kan læse mere omkring det i en af vores tidligere nyheder.Lige nu arbejder vi ud fra en række forskellige løsninger:

  • 1. Vi opsætter en server med et "Open Source software", der lovligt registrerer alle dine besøgende.
  • 2. Vi opsætter Google GA4 på en EU-server, hvor det er lovligt at opbevare data.
  • 3. Google får en aftale på plads med EU og har alle data i Europa.


  • Vi vil løbende holde dig opdateret på. hvad løsningen bliver, og hvad der bliver meldt ud fra myndighederne og Google. Under alle omstændigheder vil vi kunne tilbyde dig flere forskellige løsninger - alt efter, hvad der passer jer bedst.


    Har du spørgsmål. eller vil du bare gerne vil have uddybet, hvad det her betyder? Så er du som altid velkommen til at kontakte os.


    Kontakt os allerede i dag >