Der er gode nyheder for digitale virksomheder og hjemmesideejere i Danmark: Google Analytics er for nyligt officielt blevet godkendt som et lovligt værktøj til sporing og analyse af besøgendes adfærd på hjemmesider.


Tilbage i september 2022 skrev vi om, at Google Analytics var blevet erklæret ulovligt. Efter en lang periode med usikkerhed og bekymring omkring databeskyttelseslovgivning er det derfor en god nyhed, at Google Analytics igen kan bruges uden tøven!

Over 2.500 amerikanske virksomheder, herunder Google, er nu certificeret under den såkaldte ”Data Privacy Framework”, som EU-kommissionen for nyligt godkendte som tilstrækkeligt grundlag for dataoverførsler til USA. Det skriver Dansk Erhverv. Amerikanske virksomheder har siddet klar til at søge om at blive certificeret under EU-USA-aftalen, så USA har ret til at indsamle lovlige persondata om EU-borgere. USA er således blevet godkendt som et sikkert tredje land at overføre data til.

Mere præcise og effektive marketingsstrategier


Med lovliggørelsen af Google Analytics kan virksomheder og organisationer igen få værdifuld indsigt i, hvordan besøgende interagerer med deres hjemmeside. Ved at analysere trafikmønstre, identificere succesfulde sider og kampagner samt forstå brugeradfærd kan virksomheder lave mere præcise og effektive marketingsstrategier og med det optimere hjemmesideoplevelsen for brugerne.

Det er dog stadig vigtigt at udvise ansvarlighed og overholde relevante regler og bestemmelser, når man bruger Google Analytics eller andre sporingsteknologier. Dette inkluderer at give klare oplysninger til besøgende om brugen af cookies og indsamling af data samt give brugerne mulighed for at træffe informerede valg om deres privatlivsindstillinger. Læs mere her >

I en digital tidsalder, hvor data og indsigt er essentielle for virksomheder, er genindførelsen af Google Analytics som et lovligt værktøj en positiv nyhed! Virksomheder kan nu fortsætte med at forfine deres digitale tilstedeværelse og levere bedre oplevelser til deres onlinebesøgende, alt imens de respekterer privatlivets integritet. Skal vi hjælpe jer med at tracke og analysere på data? Læs mere her >