E-mail marketing er stadig en af de mest resultatskabende former for online markedsføring. Der er mange gode grunde til at fokusere på at skrive gode nyheds- og opfølgningsmails – ikke mindst at det er en yderst omkostningseffektiv markedsføringskanal.


Fordele ved e-mail marketing
E-mail marketing er særligt velegnet til at vedligeholde kontakten til dine kunder og skabe værdi på den lange bane frem for udelukkende at fokusere på her-og-nu-salg. Modsat de fleste andre annonceringsplatforme har modtageren selv sagt ja til, at du må eksponere vedkommende med dit budskab via en mail. Der er dermed ofte en højere grad af accept over for e-mail markedsføring – særligt hvis det gøres så smart, at modtagerne opfatter det som en service frem for en forstyrrelse. Det kræver en nøje strategi for mailudsendelse både før, under og efter et køb. Men da modtageren allerede har udvist interesse ved at tilmelde sig nyhedsbrevet, har du en stor fordel. Så handler det bare om at udnytte den på bedste vis. Desuden er en vigtig fordel, ej at forglemme, at kanalen er gratis.

Hvornår kan du bruge e-mail marketing?
E-mail marketing kan bruges i alle led i købsrejsen, og det mest effektive resultat får du, hvis du faktisk udnytter alle leddene.

E-mail marketing er stadig en af de mest resultatskabende former


Segmentér dine mails
Indholdet i dine mails er selvsagt et vigtigt parameter for, at du får succes med din e-mail markedsføring. En fejl, mange begår, er at sende den samme mail ud til hele mailinglisten. Det kan være fristende, da man ofte ønsker at nå ud til så mange som muligt, men hvis du i stedet vælger at segmentere dine mails ud fra dine modtageres præferencer og interesser, vil du nok opleve, at din åbningsrate stiger, mens antallet af åbnede mails forbliver den samme eller måske endda også stiger en smule. For folk læser ikke mails, de ikke er interesserede i, og hvis de tilstrækkeligt mange gange har åbnet en mail fra dig, de har fundet uinteressant, er der stor chance for, at de sletter den næste uden overhovedet at åbne den. Derfor et det vigtigt at personalisere sine mails og ramme den enkelte modtager med det rette budskab for netop han eller hende. Husk at kommunikere som et menneske – til et menneske.

Du kan for eksempel opdele din mailingliste ud fra, hvilke emner eller produkter modtageren finder relevante. Det kan du måske gennemskue ud fra, hvilke downloads vedkommende har gjort på din hjemmeside eller tidligere købte produkter. Du kan også vælge at sende en mail til alle nye subscribers, hvor de kan tilkendegive, hvilke af dine produkter eller emner, de er interesseret i.


Leadgenerering som målsætning
For at kunne lave god e-mail markedsføring kræver det selvfølgelig, at du indsamler nogle mailadresser. Tænk over at dine annoncer og målsætninger ikke altid behøver at omhandle direkte salg. Ofte kan en indsamling af en mailadresse skabe lige så stor værdi for din forretning. Du kan for eksempel opsamle mailadresser via kontaktformularer, online chats, pop up’s på din hjemmeside eller leadgenerering på sociale medier. Det kan også være i et fysisk møde med modtageren for eksempel til kundemøder, messer eller hvis du har en fysisk butik.

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at skabe succesfuld e-mail markedsføring og nyhedsbreve, så du kontinuerligt kan optimere dine resultater, så kontakt os her >